Στο ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων στην θέση Καραμανώλη (πάνω απ’ την λίμνη Πλαστήρα) βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο 28/29 Ιανουαρίου μέλη και φίλοι του Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας. Με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μικροί (από τριών ετών), και μεγαλύτεροι, συμμετείχαν στις δραστηριότητες του διημέρου.


το Σάββατο μικρή ομάδα πραγματοποίησε ανάβαση στην κορυφή Βουτσικάκι (2154μ.)














Τέμπλα (1806 μ.)





στην κόψη πριν την κορυφή Βουτσικάκι


Μετά από κάποιες ώρες πορεία οι ορειβάτες άφησαν την ομίχλη η οποία επικρατούσε χαμηλότερα για να απολαύσουν τον λαμπρό ήλιος και την πανοραμική θέα των χιονισμένων βουνοκορφών που απλώνονταν τριγύρω.







Η καλύτερη ανταμοιβή της προσπάθειας

κορυφή Βουτσικάκι 2154μ.




Το βράδυ του Σαββάτου έγινε η κοπή της πίτας με έπαθλο για το φλουρί ένα ζευγάρι μπατόν. Ακολούθησε γλέντι με ζωντανή μουσική όπου έπαιξαν μέλη του συλλόγου...




Μετά την διανυκτέρευση πραγματοποιήθηκε μικρή πεζοπορία (δυσκολίας αρχαρίων) έως την κορυφή Τέμπλα (1806μ.), με μεγάλη συμμετοχή, μέσα σ’ ένα μαγευτικό, ντυμένο στα λευκά τοπίο και υπό ελαφρά χιονόπτωση....




Οι συμμετέχοντες είχαν τις καλύτερες εντυπώσεις, και οι παλιότεροι αλλά κυρίως και οι πρωτάρηδες.


Ο ΕΟΣ Καρδίτσας ευχαριστεί τον υπεύθυνο του καταφυγίου Βασίλη Τασιόπουλο για την φιλοξενία καθώς επίσης και τις επιχειρήσεις «Παραδοσιακός Ξυλόφουρνος – το Ζυμωτό» (Αγράφων 2 και Ιεζεκιήλ 24, Καρδίτσα) και 4seasonsfan.gr – Θωμάς Βυθόπουλος (on line αγορές-Δ. Λάππα 38, 6932664859) για τις προσφορές τους.




ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Μετά από αυτό το διήμερο άθλησης, πολιτισμού και διασκέδασης ο ΕΟΣ Καρδίτσας ανανεώνει το ραντεβού την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στην πεζοπορία από την μικρή (αναρρυθμιστική) λίμνη μέχρι το Μοσχάτο και το Τσαρδάκι (δυσκολίας αρχαρίων). Αναχώρηση από την Υψηλάντου, πίσω από το άγαλμα Πλαστήρα στις 8:30 το πρωί). Πληροφορίες 6944941952.