Με μεγάλη επιτυχία έγινε την Πέμπτη το βράδυ στο στέκι του  ΕΟΣΚ η παρουσίαση του προγράμματος δραστηριοτήτων για το  2013.
Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα παρευρέθηκαν μέλη και φίλοι του συλλόγου αλλά και εκπρόσωποι άλλων συλλόγων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο δήμαρχος Καρδίτσας Κώστας Παπαλός, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας Βύρων Παππάς, οι αντιδήμαρχοι Καρδίτσας Θωμάς Κατσιαβάρας και Φίλιππος Κωτούλας, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καρδίτσας Δήμητρα Κανούτα, ο αντιδήμαρχος Σοφάδων Ηλίας Τρίγκας και η εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη  Μαρία Καραμπινά.

Στην αρχή καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους  ο πρόεδρος του συλλόγου  Παντελής Μανώλης  και έκανε μια σύντομη ενημέρωση για την ιστορία του συλλόγου, τους σκοπούς του και την πλούσια και πολυεπίπεδη  δράση του. 

Στην συνέχεια ο Γραμματέας του συλλόγου  Χρίστος Φασούλας  έκανε την παρουσίαση του προγράμματος δραστηριοτήτων του ΕΟΣΚ για το  2013, ο αντιπρόεδρος και έφορος μονοπατιών  Αποστόλης Παντελής έκανε ενημέρωση για την διαδικασία της ανακάλυψης των παλιών μονοπατιών, τον καθαρισμό, την συντήρηση, και την σηματοδότηση τους, ο έφορος καταφυγίου Βασίλης Ράικος  για την ανακαίνιση και την συντήρηση του καταφυγίου ‘’Ελατάκος’’ και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας  Αντώνης Παπαδάκος για την δράση  της ‘’εθελοντικής ομάδας δασοπροστασίας και άμεσης επέμβασης’’ του συλλόγου.





Κατόπιν έκαναν έναν σύντομο χαιρετισμό ο δήμαρχος Καρδίτσας Κώστας Παπαλός, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας Βύρων Παππάς και ο πρόεδρος του παραρτήματος Καρδίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κωνσταντίνος  Αντωνόπουλος, ο οποίος και μοίρασε στα μέλη του ΕΟΣΚ τις σχετικές βεβαιώσεις από το σεμινάριο πρώτων βοηθειών που είχαν παρακολουθήσει πρόσφατα, ενώ ταυτόχρονα στην οθόνη εναλλάσσονταν μαγικές εικόνες από τις δραστηριότητες  του συλλόγου.

Στο τέλος η εκδήλωση συνεχίστηκε με μεζέδες,  κρασί και ζεστό ρακόμελο προσφορά του συλλόγου αλλά και με χορό για  όσους έμειναν μέχρι αργά.