Η Πανθεσσαλική ορειβατική συνάντηση ξεκίνησε από ανάγκη να γνωριστούμε καλύτερα και να συνεργαστούμε οι ορειβάτες και πεζοπόροι της Θεσσαλίας και οργανώθηκε για πρώτη χρονιά μόλις πέρσι  το 2012, στον Κίσσαβο από τους ορειβατικούς συλλόγους της Λάρισας .  Φέτος συνεχίζεται η προσπάθεια από τους ορειβατικούς συλλόγους της Μαγνησίας  και η 2η Πανθεσσαλική ορειβατική συνάντηση θα γίνει στις 28-29 Σεπτέμβρη στο μαγευτικό Πήλιο, και συγκεκριμένα στα Χάνια, στο καταφύγιο του φυσιολατρικού συλλόγου  ’’ο Παν’’.

Το  Σάββατο το βράδυ θα γίνουν εκδηλώσεις στο καταφύγιο και μια μικρή νυχτερινή πεζοπορία και την Κυριακή ανάβαση στην κορυφή Σχιτζουράβλι (1450μ) και επιστροφή (6 ώρες) ή εναλλακτικά μια μικρότερη πεζοπορία (3 ώρες) μέχρι την κορυφή Γολγοθάς και επιστροφή.

Παρακαλούνται τα μέλη και οι φίλοι του  ΕΟΣΚ  που θέλουν να συμμετάσχουν να το δηλώσουν μέχρι την Πέμπτη 19/9 στο τηλέφωνο 6974110853 (Αποστόλης Παντελής). Η διανυκτέρευση θα γίνει στην περίβολο του βαγονιού-καταφυγίου του ΕΟΣ Βόλου στις Αγριόλευκες  με σκηνές και  εξοπλισμό που θα φέρει μαζί του ο καθένας ατομικά. Όσοι θα έρθουν την Κυριακή τόπος συνάντησης θα είναι το χιονοδρομικό κέντρο στις Αγριόλευκες  στις 9.00.