Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Θεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση.

   Περισσότεροι από 250 ορειβάτες από Τρίκαλα. Λάρισα, Βόλο και φυσικά από την Καρδίτσα έδωσαν το παρών, το διήμερο 20 & 21 Σεπτέμβρη  στον Κόζιακα, και συγκεκριμένα στο πρόσφατα ανακαινισμένο ορειβατικό καταφύγιο ‘’Χατζηπέτρος’’ σε υψόμετρο 1750 μέτρων, στην 3η Θεσσαλική ορειβατική συνάντηση που για φέτος διοργάνωσαν οι ορειβατικοί σύλλογοι των Τρικάλων  Ο.Π.Ο. Πύλης,  Σ.Ο.Χ. Τρικάλων και τον Σ.Π.ΟΡ. Τρικάλων.
   Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με υποδοχή και καλωσόρισμα των ορειβατών, οι οποίοι έφτασαν πεζοπορώντας από τα Περτουλιώτικα λιβάδια (2 ώρες περίπου), ακολούθησαν παρουσιάσεις και συζητήσεις με θέματα «Περπατώντας στα μονοπάτια της περιοχής» από τον ΟΠΟ Πύλης, «Χειμερινά Αθλήματα στη Νότια Πίνδο» από τον  ΣΟΧ Τρικάλων, «Από την Πιαλεία στην Ελάτη… πεζοπορώντας» από τον ΣΠΟΡ Τρικάλων και «Εναλλακτικές μορφές τουρισμού» από τον ΕΟΣ Καλαμπάκας, Η βραδιά συνεχίστηκε με φαγητό(ντόπια γίδα με μανέστρα) και μπόλικο τοπικό κρασί, ακολούθησε νυχτερινή ανάβαση στην κορυφή Αστραπή(1901μέτρα) και έκλεισε  με γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με ζωντανή μουσική από τους φίλους συνορειβάτες του ΟΠΟ Πύλης. Την επόμενη μέρα έγιναν πεζοπορίες στην περιοχή και το διήμερο της συνάντησης έκλεισε με αποχαιρετισμούς και την επιστροφή  πάλι με πεζοπορία μέχρι τα Περτουλιώτικα λιβάδια.
  
   Ο ΕΟΣΚ ‘’ανέβηκε’’ στον Κόζιακα με 20 μέλη του, όπου συμμετείχαν στις πλούσιες και ενδιαφέρουσες  εκδηλώσεις,  αλλά το σημαντικό νέο από αυτή την συνάντηση είναι ότι στο περιθώριο των εκδηλώσεων αυτών, αποφασίστηκε από τους εκπροσώπους των Ορειβατικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, η επόμενη συνάντηση να γίνει στα βουνά των Αγράφων, όπου ήδη ο ΕΟΣΚ αποδεχόμενος αυτήν την ευθύνη, από την επόμενη  κιόλας μέρα  αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την επιτυχή διοργάνωση της επόμενης  Θεσσαλικής ορειβατικής συνάντησης τον Σεπτέμβρη του 2015.