Μεγάλη επιτυχία σημείωσε την προηγούμενη Κυριακή η Κοινή Πανθεσσαλική Πεζοπορία, που έγινε στα Αντιχάσια και στην περιοχή της λίμνης Λογγά, που οργάνωσαν οι ορειβατικοί σύλλογοι των Τρικάλων.

Τα Αντιχάσια τόπος ελάχιστα γνωστός, στους ορειβατικούς ‘’κύκλους’’ συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με το οικολογικό ενδιαφέρον. Αποτελείται από μικρά και μεγαλύτερα χωριά, χτισμένα σε υψόμετρο από 800 – 1100 μέτρα, σε οροπέδιο που περιβάλλεται από ένα πέταλο κορυφών από νότια και ανατολικά, ανοιχτό προς τη μεριά του κάμπου των Τρικάλων. Γύρω τους πυκνά δάση βελανιδιάς, χωράφια, βοσκότοποι και ψηλότερα πυκνά δάση οξιάς και ήπιες κορφές. Περιοχή ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000 που μαζί με τη γειτονική των Μετεώρων, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και μεταχείρισης.

Το χωριό  Λογγάς είναι χτισμένο σε υψόμετρο χιλίων μέτρων, στα σύνορα με την επαρχία της Ελασσόνας και περιτριγυρίζεται από πυκνά δάση βελανιδιάς και οξιάς και τις κορυφές των Αντιχασίων, Τύμπανος (1410 μ), Λιάκος (1250 μ), Κουρούτα (1150 ) και Ματούλα Ράχη (1150μ)

Σήμερα, το χωριό είναι γνωστό για το φράγμα του και την ομώνυμη λίμνη  που βρίσκεται ανατολικά και σε υψόμετρο 1100μ, με χωρητικότητα 400.000 περίπου κυβικά, που  δημιουργήθηκε πρόσφατα, στις αρχές του 2000 για τις ανάγκες άρδευσης της περιοχής.

Πάνω από διακόσιοι ορειβάτες και πεζοπόροι από όλη τη Θεσσαλία ανταποκριθήκαμε  στο κάλεσμα των φίλων μας από τα Τρίκαλα και βρεθήκαμε την Κυριακή το πρωί στον Λογγά  να πεζοπορήσουμε όλοι μαζί. Εκεί και ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας (ΕΟΣΚ), πιστός στο ραντεβού του, με 37 μέλη και φίλους του.

Ξεκινήσαμε την πεζοπορία στο μονοπάτι που ξεκινάει από το χωριό, και με την βοήθεια του ευνοϊκού καιρού, ανεβήκαμε στην κορυφογραμμή , περπατώντας σε παχύ χαλί από τα πεσμένα φύλλα οξιάς, περάσαμε από την κορυφή «Τύμπανος» στα 1410μ και κατεβήκαμε στην λίμνη, ολοκληρώνοντας έτσι ακόμα μια επιτυχημένη κοινή δράση των Θεσσαλικών συλλόγων και ζήσαμε μια αξέχαστη εμπειρία στο άγνωστο αλλά και πανέμορφο τόπο των Αντιχασίων.

Επόμενη δραστηριότητα του ΕΟΣΚ την Κυριακή 6 Δεκέμβρη με ανάβαση στην κορυφή Πέντε Πύργοι(2018μ) του συμπλέγματος της ‘’Κοιμωμένης των Αγράφων’’, ενώ παράλληλα θα γίνει και βελτίωση της σήμανσης του μονοπατιού. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6972149929