Σχολή Ορεινής Πεζοπορίας

Με μεγάλη επιτυχία άρχισε και συνεχίζεται η Σχολή Ορεινής Πεζοπορίας 2012 για αρχάριους που γίνεται από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας (ΕΟΣΚ).

18 νέα μέλη του συλλόγου, και ηλικιακά νέοι οι περισσότεροι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΕΟΣΚ με σκοπό να μυηθούν  στα μυστικά της ορεινής πεζοπορίας και να ''βγουν'' με ασφάλεια στο βουνό!

Ήδη έγιναν δυο θεωρητικά μαθήματα, στο στέκι του ΕΟΣΚ, (Εισαγωγή στην Ορεινή Πεζοπορία και Προσανατολισμός) και μια πεζοπορία στο σηματοδοτημένο μονοπάτι: Μικρή Λίμνη – Μοσχάτο – Τσαρδάκι και επιστροφή από άλλη διαδρομή, και ακλουθούν άλλα δυο θεωρητικά μαθήματα  (Εξοπλισμός  - χρήση υλικών και χρήση χάρτη – πυξίδας – GPS),  μία  μονοήμερη ανάβαση (Καραμανώλη – Τέμπλα – Βουτσικάκι 2154μ.) και μία διήμερη (Μπελοκομύτης – καταφύγιο Ελατάκος – κορυφή Μπορλέρο 2016 μ. με διανυκτέρευση στο καταφύγιο και  σε αντίσκηνα).

Πληροφορίες για τη δράση του συλλόγου στα τηλ: 6973695595 – 6974110853, στο http://eoskarditsas.blogspot.com/ και στο  https://www.facebook.com/eoskarditsas