Νεοχώρι - Καραμανώλη - Τέμπλα - Βουτσικάκι

 
Η πρώτη δραστηριότητα του Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας (EOΣK) για το 2015 πραγματοποιήθηκε φυσικά στα δικά μας Άγραφα, στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα.














Είκοσι τρία   μέλη και φίλοι του ΕΟΣΚ, βρεθήκαμε  το Σάββατο το μεσημέρι στο Νεοχώρι και αρχίζουμε την πεζοπορία σε καλοπατημένο μονοπάτι, με πολύ καλή σήμανση, με προορισμό το  ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων στη θέση Καραμανώλη όπου και φτάνουμε μετά από  δυόμισι  ώρες απολαυστικής διαδρομής.










Διανυκτέρευση στο καταφύγιο, τον υπεύθυνο του οποίου  Βασίλη Τασιόπουλο ευχαριστούμε για την φιλοξενία, και την επόμενη μέρα (Κυριακή), αφού έρχονται κι άλλα έξη μέλη μας, χωριζόμαστε σε δύο ομάδες όπου η μία θα κάνει ανάβαση στο Βουτσικάκι και η άλλη μέχρι την Τέμπλα.

Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες και το λίγο χιόνι θα έκαναν την διαδρομή σχετικά εύκολη, αν δεν ήταν οι πολύ ισχυροί άνεμοι, κυρίως στην μακριά ράχη της Τέμπλας, όπου δυσκόλεψαν αρκετά την ανάβαση, αλλά παρ όλα αυτά όλοι καταφέραμε να ανέβουμε στον προορισμό μας, δεκαοχτώ άτομα στην Τέμπλα (1810μ) και έντεκα στο Βουτσικάκι (2154μ).

Η καλύτερη ανταμοιβή της προσπάθειας ήταν η πανοραμική θέα των χιονισμένων βουνοκορφών που απλώνονταν τριγύρω και της λίμνης Πλαστήρα που την είχαμε στα πόδια μας!

Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του ΕΟΣΚ, στο  https://eoskarditsas.blogspot.com  και στο facebook - eoskarditsas και  για επικοινωνία στα τηλέφωνα  6973695595 και 6974110853 και στο e-mail: eoskarditsas@yahoo.gr