Το Σαββατοκύριακο 26-27 Μάη εθελοντές, μέλη και φίλοι του ΕΟΣΚ, ανεβήκαμε  στο καταφύγιο ‘’Ελατάκος’’, με σκοπό να  φτιάξουμε ξύλινη περίφραξη γύρω από το καταφύγιο .                   
Από Σάββατο απόγευμα ανεβήκαμε 7  άτομα μαζί με τα υλικά , με τρία αυτοκίνητα και ένα ποδήλατο! Αφού ξεφορτώσαμε τα υλικά, και βάλαμε τα σχέδια για την επόμενη μέρα, ξεκίνησε η αγαπημένη διαδικασία: το ψήσιμο. Μπριζόλες, παϊδάκια και  λουκάνικα πήραν φωτιά, παρά την δυνατή βροχή που άρχισε να πέφτει, και με την συνοδεία  από τσίπουρο και κρασί κύλησε η υπόλοιπη βραδιά.     
Το πρωί στις 7 ο πρόεδρος χτύπησε εγερτήριο, πρωινό, καφέ και ξεκινάμε την κατασκευή. Άλλοι με το λοστάρι και την βαριοπούλα έβαζαν τους πασσάλους, άλλοι με το αλυσοπρίονο  έκοβαν τα ξύλα στα μέτρα τους και άλλοι με τα φορητά δραπανοκατσάβιδα βίδωναν  τα οριζόντια ξύλα.
       
Κατά τις 10 ήρθε  και η υπόλοιπη ομάδα 6 ατόμων με πεζοπορία από τα Ζυγογιαννέικα.  Και ενώ υπήρχε αρκετό προσωπικό και διάθεση για δουλειά, (ο Σάββας ξεκίνησε και την ψησταριά) άρχισε δυνατή μπόρα που μας καθήλωσε για πολλή ώρα μέσα στο καταφύγιο και στην βεράντα. Μερικοί απογοητεύτηκαν, και άρχισαν να φεύγουν πεζοπορώντας μέσα στη βροχή, αλλά παράλληλα ήρθε κι ένας φίλος από την Νεράιδα (πρώην Ευρυτανίας) που μας έφερε τυρί χλωρό, κρεμμυδάκια και τσίπουρο!
Κάποια στιγμή άνοιξε ο καιρός, και ενώ ετοιμαζόμασταν να φύγουμε και οι υπόλοιποι, αποφασίζουμε να μείνουμε και να συνεχίσουμε, όπως και έγινε. Τελειώσαμε την περίφραξη, εκτός από ένα μικρό κομμάτι που δεν μας έφτασαν τα ξύλα, και τις πόρτες που παρόλο τις είχαμε έτοιμες  δεν τις βάλαμε γιατί δεν είχαμε μεντεσέδες! Έτσι έχουμε δικαιολογία να ξαναπάμε στο  αγαπημένο μας καταφύγιο, που από τώρα  θα είναι απαλλαγμένο από τις κοπριές από τα γιδοπρόβατα και τις αγελάδες που ’’στάλιζαν’’ στο προαύλιο του!