Πλούσιο σε δραστηριότητες το τελευταίο τριήμερο για τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο  Καρδίτσας (ΕΟΣΚ). Εν μέσω ενός φτωχού σε χιονοπτώσεις χειμώνα η πρόσκαιρη χιονόπτωση της περασμένης βδομάδας στα ορεινά της περιοχής στάθηκε αφορμή  για ανάβαση στην κορυφή Φλυτζάνι του ορεινού όγκου της Κοιμωμένης των Αγράφων (υψόμετρο 2018μ.). Στην έκτακτη, εκτός προγράμματος αυτή ανάβαση πήραν μέρος μέλη του συλλόγου προς απόκτηση εμπειρίας στο χειμερινό βουνό μιας και υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες η δυσκολία πρόσβασης δεν παρουσιάζει τεχνικές δυσκολίες.

Η δεύτερη διήμερη δράση αφορούσε την συντήρηση μονοπατιών στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα. Πραγματοποιήθηκε αρχικά συντήρηση του μονοπατιού Β3 από τα Καλύβια Πεζούλας έως τη θέση «Κούλια», πλησίον του ορειβατικού καταφυγίου Αγράφων, όπου αντικαταστάθηκαν αρκετά σήματα και τοποθετήθηκαν και νέα.  Στη συνέχεια έγινε καθαρισμός και πλήρη σήμανση του μονοπατιού Β1 Μπελοκομίτης – Ράχη Καραγιάννη, και αυτό στην πορεία προς το καταφύγιο. Οι συγκεκριμένες δημοφιλείς διαδρομές αποτελούν τμήματα του υπό διαμόρφωση δικτύου μονοπατιών των Αγράφων Καρδίτσας που είναι μονοπάτια αναψυχής και απευθύνονται σε όσους επιθυμούν  να αθληθούν ή να εξερευνήσουν την περιοχή.

Η τρίτη δραστηριότητα αφορούσε την κατάβαση φαραγγιού (canyoning) στον Μυλοπόταμο Πηλίου, ένα σχετικά νέο και αναπτυσσόμενο άθλημα με μπόλικη αδρεναλίνη, όπου ο ΕΟΣΚ έχει μια δυναμική παρουσία τα τελευταία χρόνια.  

Επόμενες προγραμματισμένες δράσεις του ΕΟΣΚ, είναι την  Πέμπτη 25 Φλεβάρη, στο στέκι του ΕΟΣΚ (Αντιμάχου 3, δίπλα στον θερινό κινηματογράφο) στις 8.30 το βράδυ όπου  θα γίνει παρουσίαση και προβολή φωτογραφιών από τον Νίκο Κρούπη, αρχηγό της ορειβατικής αποστολής που έγινε στις Άλπεις, τον Ιούλιο 2015, με ανάβαση στις κορυφές Weisshorn (4506μ.,Weissmies (4016μ) & Laggihorn (4010μ) και την επόμενη Κυριακή 28 Φλεβάρη, θα γίνει  μια μικρή διάσχιση στα πανέμορφα βόρεια Άγραφα και συγκεκριμένα ανάβαση  από το διάσελο στον Άγιο Νικόλαο Βλασίου,  στις κορυφές Καζάρμα (1977μ) και Κουφόλογγος (1880μ),  κατάβαση  στον Προφήτη Ηλία και  κατάληξη στη Φυλακτή. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 6973695595 (Παντελής Μανώλης)