Την Κυριακή 30 Οκτώβρη, ο Ελληνικός Ορειβατικός  Σύλλογος Καρδίτσας (ΕΟΣΚ),  πραγματοποίησε εθελοντική δράση καθαρισμού και βελτίωσης της σήμανσης, του μονοπατιού που ξεκινάει από την Βρύση Ιτάμου, περνάει από στις δίδυμες κορυφές του Ιτάμου και καταλήγει στον Αμάραντο.

Το μονοπάτι με τον κωδικό Ζ7, είναι  η πρώτη διαδρομή που ο ΕΟΣΚ το 2010 ανέλαβε τον καθαρισμό και την σήμανση, και μετά ακολούθησαν και πολλά άλλα, με στόχο να γίνει ένα δίκτυο με όλα τα μονοπάτια των Αγράφων, με έναν ενιαίο τρόπο καταγραφής και σήμανσης. Μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν ένας άγνωστος προορισμός και οι περισσότεροι πεζοπόροι ήξεραν μόνο το κομμάτι από βρύση Ιτάμου  μέχρι την κορυφή. Από τότε εκατοντάδες πεζοπόροι και φυσιολάτρες και αρκετοί ορειβατικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα έχουν πραγματοποιήσει την πολύ όμορφη αυτή διαδρομή.

Ο ΕΟΣΚ με δέκα άτομα και δύο ομάδες εθελοντών, με την μία να ξεκινάει από την βρύση Ιτάμου και η άλλη από τον Αμάραντο, και να συναντώνται κάπου στη μέση, με αρκετά εργαλεία και υλικά και με συστηματική εργασία έφερε το μονοπάτι σε άριστη κατάσταση, έτοιμο να υποδεχτεί ακόμα περισσότερους φυσιολάτρες και πεζοπόρους.

 Ο ΕΟΣΚ πολύ συχνά, ακόμα και εκτός προγράμματος, πραγματοποιεί δραστηριότητες με εθελοντική εργασία των μελών και των φίλων του, για  καθαρισμό, συντήρηση και σηματοδότηση των μονοπατιών των Αγράφων. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. 6974110853