Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, πέντε Σύλλογοι της πόλης,  ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας (ΕΟΣΚ), ο Ποδηλατικός Όμιλος Καρδίτσας (ΠΟΚ), η Κινηματογραφική Λέσχη  Καρδίτσας, η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου (ΛΕΦΚΚ) και  η Οικόσφαιρα, ενώνουν τις δυνάμεις τους και οργανώνουν δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την  αφύπνιση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητας ζωής.

Την Τετάρτη το απόγευμα σας καλούν να λάβετε μέρος στις δράσεις που προγραμματίζουν στις:

7.00 μ.μ. συγκέντρωση πολιτών με τα ποδήλατα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας και έναρξη  ποδηλατοπορείας  στους δρόμους της πόλης και στους ποδηλατοδρόμους  διεκδικώντας χώρο για το ποδήλατο και τους πεζούς. Πάρτε μαζί σας νερό και σφυρίχτρα. Η ποδηλατοπορεία θα καταλήξει στο Στρατόπεδο Λουμάκη.

8.30 μ.μ. Συμβολική Κατάληψη του στρατοπέδου Λουμάκη (Τέρμα Κουμουνδούρου), για την ανάδειξή  του και  διεκδικώντας την επίσπευση των διαδικασιών μετατροπής του σε βασικό άλσος της πόλης . Επιστροφή στην κεντρική πλατεία.

9.30 μ.μ. Στην κεντρική πλατεία  θα γίνει προβολή φωτογραφιών και ντοκιμαντέρ με θέμα το περιβάλλον.

Επίσης στο χώρο των εκδηλώσεων θα υπάρχουν ειδικά σταντ για την συλλογή και ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων, αξεσουάρ και μπαταριών.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στην κρίση και την μετατροπή της σε περιβαλλοντική τραγωδία και σε πολιτισμική υποβάθμιση. 

Όλοι στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας στις 7 το απόγευμα μα τα ποδήλατα μας. 

Επίσης καλούμε τα μέλη των Συλλόγων και τους πολίτες της Καρδίτσας να πλαισιώσουν και να συμμετέχουν στις εθελοντικές δράσεις που προγραμματίζει το τμήμα Δασοπονίας της πόλης μας για την ανάδειξη του πρασίνου και τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων. 

Χορηγός: Φυσικό μεταλλικό νερό ‘’ΘΕΟΝΗ’’  Πρατήριο Βασίλειος Ν. Πανταζής                                                                                                                             Χορηγός επικοινωνίας:  Ράδιο Παλμός 104.2