Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η παιδική ορειβατική κατασκήνωση, που οργάνωσε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας (ΕΟΣΚ) στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα.
Είκοσι οχτώ μικροί φίλοι, ηλικίας από 6 μέχρι 17 χρόνων συμμετείχαν στην τριήμερη κατασκήνωση, στον χώρο του ορειβατικού καταφυγίου ‘’Ελατάκος’’ στα 1456 μέτρα υψόμετρο, σ ένα πανέμορφο τοπίο,  στις παρυφές των κορυφών Σουφλιστάρα και Πετσαλούδα των Αγράφων, πάνω από την λίμνη Πλάστήρα.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε δραστηριότητες, με την καθοδήγηση  έμπειρων συνοδών και εκπαιδευτών, όπως ημερήσιες και νυχτερινές πεζοπορίες, όπου  τα μεγαλύτερα  παιδιά ανέβηκαν στην κορυφή Μπορλέρο (2016 μέτρα) και τα μικρότερα μέχρι την Λάκκα Οσμάν μετά την Πόρτα Αγράφων, μαθήματα προσανατολισμού, παρατήρηση αστεριών, παιχνίδια σχετικά με τη φύση και το βουνό, αλλά και τραγούδια γύρω απ τη φωτιά.
Φυσικά το τριήμερο δεν θα μπορούσε να κλείσει χωρίς μπάνιο στη λίμνη Πλαστήρα, με τα παιδιά να είναι ενθουσιασμένα με τις δραστηριότητες και να ζητάνε επίμονα να ξαναγίνει του χρόνου με περισσότερες μέρες διάρκεια. 
Ο ΕΟΣΚ ευχαριστεί τα παιδιά που συμμετείχαν, καθώς και τους γονείς τους που του τα εμπιστεύτηκαν, τους φίλους που πρόσφεραν υλικά, αλλά και τους εθελοντές που βοήθησαν στην διοργάνωση, και δίνει υπόσχεση να το συνεχίσει αυτό το εγχείρημα και τις επόμενες χρονιές.